Nyheter

Norges første moderne tretribune skal bygges

Stabæk Il satser grønt på nye Nadderud stadion

Det burde være sjølsagt at tre skal være det naturlige førstevalget i bygg der tre er et egnet materiale, og det gjelder vel de fleste bygg. Men ennå er det slik at det blir slått stort opp når en byggherre velger tre og satser grønt. VG hadde et oppslag 1. juli, der de presenterer prosjektet “Nye Nadderud stadion og idrettspark”. Tribunene, som skal ha plass til 8 000 tilskuere, skal bygges i tre.

Materialene skal leveres av Moelven Limtre. Det vil, i følge en pressemelding fra Moelven, gå med 700 kubikkmeter til tribuneanlegget, som skal stå ferdig i 2027. Etter WoodWorks! egne beregninger vil dette gi en klimagevinst på 1 050 tonn CO2-ekvivalenter i substitusjon (bruke tre i stedet for materialer med stort klimafotavtrykk) og et lager av karbon i trematerialene som tilsvarer 560 tonn CO2 fjernet fra atmosfæren. Dette lageret vil vare fram til treverket brennes eller råtner.

Bærum kommune har forstått at det er bra å bygge i tre, og Philip van de Velde, avdelingsleder for bygg og prosjekt i Bærum kommune, uttaler til VG: “Limtre er et miljøvennlig alternativ siden det er fornybart og har et lavt klimaavtrykk. Bygget skal stå i mange år og vil representere miljø og bærekraft som viktig fundament i oppgraderingen av hele Nadderud idrettspark. Limtre gir også et varmt og hyggelig uttrykk med høy arkitektonisk kvalitet”.

Vi ønsker lykke til med prosjektet, og håper flere byggherrer tenker som Bærum kommune og Stabæk!