Nyheter

CTMP for adsorbentprodukter

MMK FollaCell AS produserer CTMP for en rekke produkter, nå også for tissueprodukter

Tradisjon og modernitet

Norske masseprodusenten MMK FollaCell AS ble grunnlagt i 1919 og er siden midten av 2013 en del av Mayr-Melnhof Karton. Produksjonen er state-of-the-art basert på nyeste forskning, både når det gjelder råmaterialekvalitet og bærekraft. Fabrikken planlegger å øke produksjonen av CTMP under 2018.

Produktene

FollaCell produserer CTMP i et bredt spekter av tekniske spesifikasjoner. Den største produksjonen er CTMP for kartong, men også for skriv- og trykkpapir og nå også for absorberende produkter.

Absorberende produkter

Sammen med RISE PFI har Follacell utviklet en ny CTMP-kvalitet for absorberende produkter. Den nye tissueprodukten absorberer væsker raskere enn betydelig dyrere kjemiske masse. De fleste tissueprodukter, med høyt vannabsorpsjonsegenskaper og styrke, kan produseres med MMK FollaCells CTMP. Med det høye langfiberinnholdet og det lave finstoffinnholdet er det godt egnet for absorberende produkter.

Foto: Lars Johansson.