Nyheter

Skogplanter Midt-Norge – et selskap med grønn profil

Offensiv satsing på skogplanteproduksjon i Trøndelag som inkluderer roboter og strøm fra taket

De siste årene har Skogselskapet i Trøndelag investert 25 millioner kroner til utbygging og oppgradering av anlegget til Skogplanter Midt-Norge på Kvatningen. I tillegg har Skogplanter Midt-Norge også investert fem millioner kroner, dvs. en total kostnadsramma er på 30 millioner. Av disse pengene er 1,5 mill. brukt til å bygge nytt solcelleanlegg.

Skogplanter Midt-Norge på Kvatninga kan trygt sies å ha en grønn profil, skriver Namdals-Avisa. Med solcelleanlegget på taket produserer de nok strøm til å drifte anlegget store deler av året.

Link til oppslag i Namdals-Avis om satsingen på Kvatningen.

Planteskolen i Namdalen har i år tatt i bruk en robot som gjør arbeidet med replanting – prikling – raskere og mer effektivt. Roboten kan prikle 20 000 planter pr time. Link til video som viser prikleroboten i arbeid.

Se oppslag i Adresseavisen.