Nyheter

Vurderer alternativ produksjon

Norske Skog Skogn starter en studie for å se på mulighetene for alternativ produksjon ved å bygge om PM3 fra produksjon av avispapir til kartong. Fabrikken har tre maskiner som produserer avispapir og forbedret avispapir.

– Skogn skal være en kostnadseffektiv produsent av avispapir i mange år fremover. Hvis avispapirforbruket i våre kjernemarkeder fortsetter å falle, kan det imidlertid på sikt bli utfordrende å ha store nok volumer i disse markedene. Vi tror samtidig at en konvertert papirmaskin på Skogn kan være konkurransedyktig i emballasjemarkedet, og det er denne investeringsmuligheten vi vil undersøke, uttaler Amund Saxrud, adm. dir. ved Norske Skog Skogn til Trønder-Avisa i dag.

Saxrud presiserer at de er i en veldig tidlig fase og forstudien behøver heller ikke ende opp med at det blir en satsing på kartong.