Nyheter

Full aktivitet på sagbruket Moelven Van Severen

Driftsresultatet for Moelven etter årets første kvartal viser økt internasjonal etterspørsel av trevirke

– Nå har vi cirka 30.000 kubikk tømmer tilgjengelig. Det er akkurat det vi behøver til halvannen måneds drift, forteller daglig leder Knut Dreier hos Moelven Van Severen til Namdalsavisa. I år har enkelte leverandører levert mer sagvirke enn forventet, og lønnsomheten i bransjen ser ut til å være tilbake for fullt. Moelven-konsernet leverte et driftsresultat på 140 millioner kroner i årets første kvartal.

Tømmer fra både Trøndelag, Nordland og Møre finner vegen til sagbruket på Namsos. Tar man i betraktning all skog som ble reist i Norge etter krigen, så vil tilgangen på tømmer fra kulturskog bare øke i årene som kommer. Dermed er det grunn til å tro at ansatte hos Moelven Van Severen vil fortsatt ha hendene fulle i lang tid framover.

Les hele saken på Namdalsavisa.no