Nyheter

WoodWorks!-medlem Pipelife satser på ny teknologi

Bedriften Pipelife med hovedkontor i Surnadal er Norges største produsent og leverandør av rørsystem i plast. Nå satser de på å ligge i forkant av teknologiutviklinga og utvikler sensorer til bruk i rørsystem.


Pipelife produserer rør til vann, avløp, kabelbeskyttelse og elektriske husinstallasjoner. Nå utvikler de sensorer til bruk i rør som skal varsle feil og forutser lekkasjer, rapporterer skader og svinn av rent drikkevann.

Administrerende direktør Sigmund Aandstad sier til avisa Driva at dagens rørsystemer er driftssikre, men at det er mulig å høyne driftssikkerheten ved bruk av sensorteknologi, da det er 30 prosent lekkasjegrad i dagens rørsystem. Sensorene utvikles i samarbeid med El Watch i Rindal.

Les hele saken på nettsiden til Driva (pluss-sak). 
Pipelife ble en del av medlemsbasen til WoodWorks! Cluster fra januar 2020.

Faksimile: Driva.no. Administrerende direktør i Pipelife Sigmund Aandstad.