Nyheter

Forskningsrådet: Søknadsfrist for forskerprosjekt utsettes til 20. mai og fellesløft for tverrfaglighet utsettes til neste år

Koronasituasjonen utsetter søknadsfrister

“- Forskning og utvikling er helt sentralt for å løse utfordringene vi alle nå står ovenfor, og det er viktig å håndtere pandemien samtidig som vi begrenser konsekvensene for økonomien og samfunnet. Forskningsrådet utsetter søknadsfristen for Forskerprosjekter med 2 uker fra 6. til 20. mai etter dialog med våre søkere og ledelsen i universitets-, institutt- og helsesektoren. Fellesløft for tverrfaglighet blir utsatt til 2021”. Dette skriver Forskningsrådet i en pressemelding fredag 20.mars.

Etter dialog med universitets-, institutt- og helsesektoren torsdag 19.mars konkluderte Forskningsrådet med at det beste totalt sett er å utsette søknadsfristen med to uker fra 6. mai til 20. mai kl. 13.00. Utlysningen gjøres likevel aktiv slik som opprinnelig planlagt, den 26.mars. Dette gjelder alle de tre utlysningene for forskerprosjekt.
– I disse tider er forskning og utvikling et viktig redskap for å holde hjulene i gang. Forskningsrådet ønsker fortsatt å kunne tildele midler minst på dagens nivå, både i år og til neste år, sier administrerende direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen.

Les hele pressemeldingen fra Forskningsrådet her.