Nyheter

Midt-Norge Travpark i Orkland bygges i bærekraftige materialer med sterk deltakelse fra to medlemsbedrifter i WoodWorks!

I WoodWorks! er vi på vegne av våre medlemmer veldig glade, stolte og tilfredse med at vi har fått anledning og mulighet til å sett preg på arkitektur og materialvalg for byggene som skal reises på Midt-Norge Travpark i Orkland! Det som nå presenteres er et fantastisk prosjekt som er utviklet i et samarbeidsprosjekt mellom to av WWCs arkitektmedlemmer – Rallar Arkitekter og Skibnes Arkitekter. Det de har levert er helt enestående og nyskapende!


Innveno AS
er engasjert som koordinator for arkitektur, materialvalg og konstruksjonsprinsipper, og er ansvarlig for prosjektets kontakt med enda en fantastisk samarbeidspartner – Innovasjon Norge. Vi er også veldig takknemlig og glade for av Innovasjon Norge støtter prosjektet og gir arkitektene muligheter til å skape virkelig nye innovative løsninger.

Dette er utfordringene som arkitektene fikk som utgangspunkt for oppdraget:

  • Hvordan gjøre travsporten mer attraktiv og gi publikum en økt totalopplevelse på travbanen?
  • Hvordan få tett og god kontakt mellom publikum og hest?
  • Hvordan lage et anlegg som fungerer både til hverdags og fest?
  • Hvordan lage bygg som fokuserer på dyrevelferd?
  • Byggene skal konstrueres etter sirkulærøkonomiske prinsipper og bygges av bærekraftige materialer.

Svaret på disse utfordringene har blitt fantastiske forslag til bygg! Et hovedbygg med en stor stall med publikum og restauranter over. En diagonal splitter bygget og danner både inngangsparti og overgangen mellom innestadion og utestadion. Bak utetribunene er det en mesanin med utsikt både til banen og til stallen.

Skissene for de planlagte frittstående stallene er ikke ferdige enda, men de samme prinsippene vil selvsagt gjelde også for disse bygningene.

I samarbeid med bl.a. NTNU, NMBU og SINTEF m.fl. er det konkrete planer om å benytte dette praktanlegget som en framtidig forskningsstasjon hvor det kan forskes og dokumentere trematerialenes utvikling både i innvendig og utvendig bruk, tre og dyrehelse med mulige overføringseffekter til bruk av tre og menneskelige helseeffekter, tre og mulige HMS-effekter for folk som arbeider i dyrerom av tre samt flere interessante fagområder.

Selvsagt så hadde dette ikke vært mulig uten full forståelse og framtidsrettet tankesett fra byggherre sin side. WoodWorks! vil derfor takke Leangentravet Eiendom AS og Midt-Norge Travforbund samt de administrative lederne for travet i Midt-Norge for et veldig positiv, offensiv, innovativ og framtidsrettet tankesett!

 


Alle bilder: Leangentravet Eiendom AS