Nyheter

Venter på palledommen

Grantrærne i Vesterålen kan legge grunnen fir det første nybygde sagbruket siden 1980-tallet. Nordpall-sjef Ivan Hansen på Børøya snekrer planer om en grønn industripakke. – En inntertier, mener sjefen i fylkesrådet.

Foto av: Foto Tor Johannes Jensen

Tekst: Tor Johannes Jensen

Hadsel kommune vil utvide Stokmarknes miljøhavn med nesten 50 dekar til. Det inne- bærer å fylle igjen «hullet» mel- lom det fylte området og fylkes- veien på moloen til Hadsel- brua, og området innenfor Storskjæret.

Ber om åtte millioner

Prisen vil komme opp i 59 mil- lioner kroner. De pengene skal etter planen først og fremst hentes fra tomtefondet og be- tale seg selv etter hvert som arealene blir solgt. Ifølge næ- ringssjef Daniel Sowe i Hadsel kommune, er det flere fore- spørsler om næringstomter på arealene som ikke er fylt ut en- nå.

Les hele saken i Bladet Vesterålen 11. juni