Nyheter

WoodWorks! med samarbeidspartnere inviterer Norge og Europa til Trebyfestival om bærekraft og trebyggeri

Trebyen Trondheim er en foregangsby med tydelige mål om bærekraftig byutvikling og økt bokvalitet. Et av virkemidlene for å oppnå dette er gjennom bevisst og økt bruk av tre i bygg og bygningsmiljø.
I Orkanger er de stolte av sin 150 år lang treindustrihistorie, men ønsker samtidig å bli en moderne «treby».  Med dette som bakgrunn inviteres det til Trebyfestival 21.-22. juni.

Thams la grunnlaget

Trebyfestivalen vil den 21. juni foregå på Orkanger. Trebyhistorien vises tydelig i bybildet. Christian Thams var utdannet arkitekt og startet for 150 år siden et industrieventyr ved Strandheim Bruk. I sentrum av Orkanger fikk han bygget Bårdshaug som i dag er konferansehotellet hvor Trebyfestivalen finner sted. I andre enden av bysentrum finner vi Evjen skole, en moderne skole bygget som passivhus i massivtre.

Under Trebyfestivalen skal både arkitektur og kultur oppleves og diskuteres.  Det er lagt opp til en byvandring på Nerøra, som er en unik trehusbebyggelse under restaurering.  Vandringen avsluttes i Thamspaviljongen hvor opprinnelsen var industriell produksjon av en paviljong til verdensutstillingen i Chicago i 1893. Paviljongen har i senere tid blitt hentet tilbake til Orkanger og er i dag kulturhus.

Trebyen Trondheim inspirerer

Trondheim kommune har gjennom Build-in-Wood blitt utpekt til foregangsby for bærekraftig byutvikling og trebruk. Trebyen Trondheim, som organiseres av kommunen har gjennom prosjektet presentert sine løsninger for europeiske byer med ambisjoner om å bygge mer med tre.  22. juni blir det muligheter til å selv se og oppleve Trondheim.

Trebyfestivalen er et samarbeidsprosjekt mellom Trebyen Trondheim, Orkanger Aktivum, Tredriver i Trøndelag, WoodWorks! og Build-in-Wood.  Treteknisk har fungert som sekretariat for planleggingsarbeidet.

Oppdatert program

Påmelding kommer.
Sett av datoene allerede nå!