Nyheter

WOODCAST – ny episode ute nå: Sensorene som endret produksjonen

– Hele samarbeidet startet med hvor gæli vi kunne kjøre saga. Paul Lilleløkken hos MøreTre hadde allerede forberedt deg på å kjøpe ny sag for å sikre nok produksjon. Så oppdaget han El-Watch.

Tekst og foto: Line Venn

Det var på Torgdag i nabobygda Rindal at Paul Lilleløkken ramlet innom El-Watch. Der jobber Ingar Fredriksen. Besøket skulle spare ham for minst fire-fem millioner kroner. For ikke å si irritasjon over havarier og endeløse diskusjoner om hvor fort eller sakte utstyret kunne kjøre. «Alle» maskinoperatørene synes å ha sin egen mening om det. Nå forholder de seg til fakta.

Takket være såkalte IOT-sensorer som fanger opp fysiske forhold og sender dataene via internett, kan Lilleløkken nå vite akkurat hva som foregår i maskinene – sørge for å bytte deler og vedlikeholde utstyret før det kjører seg fast. Og han kan til og med pushe det hardere enn tidligere. Fordi nå vet han at det tåler det. Alt dette gjør det enklere å drive Nord-Møres store impregneringsverk for Royal Tre – i en tid da omsetningen har vært enorm og det har vært behov for å drive utstyret så remmer og tøy holder for å holde unna etterspørselen. For Lilleløkken har kunnet øke produksjonen betydelig med utstyret han allerede hadde.

Hør hele historien om investeringen som bare kostet noen titusener og sparte bedriften for millioner på Woodcast nå – episode 3 – «Sensorene som endret produksjonen».

Link til Woodcast episode 3 finner du her.
Link til alle Woodcast’ene finner du her.

Paul Lilleløkken trenger ikke lure på hvordan maskinene i produksjonen hans går lenger. Nå vet han. Og bakom kan noe av resultatet ses, – Royal impregnert trelast.

Maskinoperatørene hos Talgø MøreTre kan nå trygt spøke om hvor hardt de kan kjøre maskinene – fordi de vet. Det liker El-Watch Ingar Fredriksen som har solgt sensorer til produksjonssjef Paul Lilleløkken (bak).

Det var klyvsaga på høvleriet som skapte den største flaskehalsen i produksjonen. Med havarier og båndspreng, ble det mye dyr stopptid. Ikke nå lenger.