Nyheter

Invitasjon til Trebyfestival i Trøndelag 21. – 22. juni 2022

Orkanger feirer i år 150 års jubileum for Strandheim Bruk. Bedriften leverte den gang et «ferdighus» til verdensutstillingen i Chicago i 1893. Paviljongen, som nå er tilbake på Orkanger som kulturhus, får deltakerne på Trebyfestivalen oppleve på nært hold. Dette vil skje etter de tidligere på dagen har hørt foredrag, deltatt på byvandring og sett nåtidens trebyggeri.
Dag 2; 22. juni er lagt til Trondheim hvor Trebyen Trondheim er vertskap, urbant trebyggeri vil da være i fokus.

Solid vertskap

Bak Trebyfestivalen står Treteknisk, Trondheim kommune, Trefokus, Tredriver Trøndelag, WoodWorks!, Orkanger Aktivum (frivillige organisasjonene) og Build-in-Wood. Både Trondheim og Orkanger er stolte av sine trebygger tradisjoner og ser frem til å kunne vise frem flere sider ved sine satsinger på tre.

Internasjonal deltakelse

Det var gjennom det EU finansierte prosjektet Build-in-Wood at Trebyen Trondheim ble kjent internasjonalt med andre byer. Amsterdam, London, Trento, Innsbruck, Brasov og København ble imponert over det arbeidet som foregår i Trondheim. Wood City Festival gir dem muligheten til å selv få se, lære og oppleve.

Bredt sammensatt program

Deltakerne vil få muligheten til å se både ny og gammel arkitektur og høre foredrag fra personer som betegnes som ledende innen sine fagfelt.  Deltakerne får også ta del i erfaringer fra byggeprosjekter, både fra de som har utført- og de som er brukere av byggene. På Orkanger blir det på kvelden en historisk og kulturell sesjon med kunstneriske innslag vevd sammen med et levende innblikk i Cristian Thams sin industrihistorie.

Link til detaljert program
Link til påmelding