Nyheter

Ny skogutdanning ved Nord Universitet

Statsråd Sandra Borch etablerer ny treårig skogbruksutdanning ved Nord Universitet i Steinkjer med 20 plasser

Statsråd Sandra Borch kom med nyheten om at det blir etablert ny skogbruksutdanning ved Nord Universitet i Steinkjer med 20 plasser under sitt besøk på InnoCamp 30. august. Ei samla skognæring i Midt-Norge er svært glad for denne nyheten. Ordfører i Steinkjer, Anne Berit Lein var også strålende fornøyd over nyheten, og gleder seg sammen med næringa og Nord Universitet.

Vi har jobbet lenge med påvirkning for å få startet opp et skogstudium ved Nord igjen. Skogbruksutdanning i Steinkjer har en lang historie. Statens Skogskole på Steinkjer ble etablert i 1880. Seinere ble den innlemmet i Nord-Trøndelag distriktshøgskole i 1988. Fra 1994 var det Høgskolen i Nord-Trøndelag, senere Nord Universitet. Undervisning i skogbruksfag ble avsluttet ved Høgskolen i Nord-Trøndelag i 2005.

Det blir nå en stor jobb å få alt på plass til å kunne ta imot studenter allerede fra neste høst, slik Statsråden annonserte sin ambisjon. WoodWorks! ved klyngeleder Kjersti Kinderås og styreleder Knut Johan Dreier signaliserte på direkten at skognæringa skal stille opp for å bidra til å få studiet realisert og så godt som mulig.

Fv. Kjersti Kinderås (klyngeleder i WoodWorks!), Anne Berit Lein (ordfører i Steinkjer), Sandra Borch (Statsråd for forskning og høyere utdanning) og Knut Johan Dreier (styreleder i WoodWorks! og daglig leder i Moelven Van Severen).
Fv. Thomas Iver Hallem (vara fylkesrådsleder i Trøndelag fylkeskommune, SP), Gunnar Thorsen (ordførerkandidat i Steinkjer, AP), Tove Hatling Jystad (leder for Utviklingsavdelingen ved Mære landbruksskole), Sandra Borch (Statsråd for forskning og høyere utdanning), Anne Berit Lein (ordfører i Steinkjer), Knut Johan Dreier (styreleder i WoodWorks! og daglig leder i Moelven Van Severen) og Kjersti Kinderås (klyngeleder i WoodWorks!).