Nyheter

Medlem i WoodWorks!, Pipelife, er først ute i verden med maskinlesbare EPD-er

Dette gjør sammenligning av miljødata enklere

Foto av: Fra Pipelife sin hjemmeside

Ahlsell omtaler på sin hjemmeside nyheten om at Pipelife er først ute i verden med maskinlesbare EPD-er. De har samlet produktinformasjon i et maskinlesbart og -tolkbart format. Dataene er skalerbare, slik at kunden slipper sjøl å beregne, ut fra mengden man skal ha data for. Nyvinningen gjør det enklere å sammenlikne miljødata.

Hva er EPD – Environmental product declaration? En miljødeklarasjon om hele livssyklusen til et produkt, fra råvare til ferdig produkt og helt til gjenvinning eller det er avfall. Metodene er standardisert, slik at det skal bli gjort likt, uavhengig hvor i verden deklarasjonen lages.

Les mer om hva Pipelife har utviklet på Ahlsells hjemmeside her.