Nyheter

WoodWorks!-kaka for februar 2024 tildelt Overhalla Hus

Overrekkelsen skjedde 20. februar i bedriftens lokaler

Foto av: Magne Løfaldli, WoodWorks!

Overhalla Hus er framoverlent og nyskapende innen digitalisering av sin verdikjede. De er nå midt i et digitaliseringsprosjekt som kalles Parametrisk design. Parametrisk design/modellering er en ny prosjekteringsmåte for bransjen, der geometrien i konstruksjonsdeler blir definert gjennom matematiske formler, og der modellene og beskrivelsene kan endres raskt etter kundenes behov og ønsker. For dette arbeidet ble de tildelt WoodWorks!-kaken for februar 2024. Kakefesten ble holdt i bedriftens lokaler i Overhalla tirsdag 20. februar, og de aller fleste ansatte deltok.

Overhalla Hus går foran og viser vei!

Parametrisk design gir full kontroll over de komplekse geotekniske konstruksjonene, noe som bl.a. fører til minimering av feil, mangler, unøyaktigheter og en best mulig materialutnyttelse, og dermed reduksjon i avfallsmengde. Med bruk av dette systemet kan kunder i integrert dialog med Overhalla Hus optimalisere produktene, både når det gjelder løsninger, bærekraft, klimaregnskap og pris. Når optimaliseringen er gjort og alt er bestemt, genererer systemet produksjonsfiler, som går direkte til bedriftens automatiserte produksjonsmaskiner for effektiv og rasjonell produksjon.

Kakefesten ble åpnet av f.v. daglig leder i Overhalla Hus Ola Lauve, styreleder i WoodWorks! og adm dir i Moelven Van Severen Knut Johan Dreier, varaordfører i Overhalla kommune Siv Åse Strømhylden og klyngeleder i WoodWorks! Kjersti Kinderås. Foto Magne Løfaldli, WoodWorks!

Overhalla Hus har spesialister seg på elementproduksjon til alle typer bygg. De har 67 ansatte og omsetter for 130 millioner kroner i året. De har både automatisk og manuelle produksjonslinjer. De siste to årene har de tatt et strategisk valg om å rette seg mer mot proff-markedet. Dette på samme tid som de er en betydelig leverandør av eneboliger på privatmarkedet. «Det ene utelukker ikke det andre, men gjør at vi har flere bein å stå på», sier daglig leder Ola Lauve.

Selskapet har kapasitet til å levere elementer som oppfyller de strenge kvalitetskravene i «BREEAM Outstanding-sertifiseringen», som er en anerkjent standard for bærekraftige bygg. Dette fordi de har høyt fokus på kvalitet og bærekraft, blant annet ved å ha en bevisst tilnærming til ressursutnyttelse og fokuserer på å minimere sløsing med treverk gjennom hele produksjonsprosessen.