Nyheter

Bygg i tre vinner arkitekturpriser

Arkitektfirmaet Oslotre har vunnet pris med to av sien trebygg

Ett av byggene Oslotre har tegnet, HasleTre, har vunnet den prestisjetunge “World’s most sustainable commercial building 2024” på Architizer A+Awards. Dette er en prestisjetung arkitekpris internasjonalt.

Se bilder og les om Hasletre hos Olstre her.

HasleTre er et næringsbygg som kan demonteres og brukes om igjen, og det er bygget i tre på Hasle i Oslo. Det er trematerialer fra kjeller til loft. Helt nytt er også trelåsene som holdet det sammen, og erstatter bruk av stål og aluminium. HasleTre oppnådde 60 % klimagassreduksjon og 80 % reduksjon i bruk av stål, sett opp mot et referansebygg.

Les hva Byggfaka skriver om bygget og pristildelinga her.

Ikke nok med det; Oslotre vant samtidig prisen for årets beste kontorbygg i kategorien “Mellomstort 5-15 etasjer” med bygget Lumber 4. Dette er Sørlandets største næringsbygg i massivtre, og finnes i Kristiansand.

Det er verdt å merke seg det Byggfakta skriver om trevirkets fortrinn, både økonomisk og miljømessig, i Lumber 4: “Bygget har vist seg å konkurrere økonomisk mot standard stål og betongbygg. Bygget på rekordtid og med en høy grad av prefabrikasjon har bygget oppnådd 53 % klimagassreduksjon.”

Se bilder og les om Lumber 4 hos Olsotre her.